Zonadvies

De zon heeft een aantal positieve effecten. Behalve dat u een mooie kleur krijgt en zich lekkerder in uw vel voelt, wordt aanmaak van vitamine D gestimuleerd.
Vitamine d heeft een belangrijk effect voor het instand houden van uw weerstand en helpt mee om sterke botten en tanden te houden.

De zon heeft ook een negatieve effect: risico op teveel blootstelling aan UV-straling heeft schadelijke effecten. Een goede bescherming en een rustige gewenning
van de huid aan de zon is daarom van essentieel belang.

Een gezonde huid verbrandt minder snel en wordt mooier bruin!
Een kwestie van reinigen, hydrateren en beschermen; een simpele, maar bijzonder effectieve manier om je huid zonneklaar te maken.
Een goede reiniging beschermt de huid tegen negatieve invloed van buitenaf en zorgt ervoor dat cremes beter worden geabsorbeerd. Kies reinigingsproducten die tegelijkertijd vochtinbrengend zijn, om een droge huid te voorkomen.
In de zomer verliest je huid door zweten veel vocht en kan deze flink gedehydrateerd raken. Dus allereerst veel water drinken, minstens anderhalve liter per dag; daarvan profiteert je hele lichaam. Voor de rest geldt natuurlijk: smeren. Probeer ook eens na het douchen olie op de nog vochtige huid aan te brengen. Je ‘sluit’ daarmee als het ware het vocht in de huid op.
Probeer producten te kiezen die je huid zowel tegen UVA als UVB stralen beschermen. En wist je dat het gebruik van smeersels die voor verschillende seizoenen of verschillende lichaamsdelen zijn ontwikkeld, geen overbodige luxe is. Zo mag een zonnecreme voor de wintersport absoluut geen water bevatten, omdat het op je huid kan bevriezen. De huid van bijvoorbeeld gezicht, nek en decollete heeft een andere structuur dan de rest van het lichaam.

Wil je toch een mooie bruine tint, zonder te zonnen, dan is Spray Tan de oplossing. Deze bruin-zonder-zon is werk direct en wordt aangebracht door professionels in onze eigen Spray Tanning salon.